http://Dzanifah.blogspot.com

Friday, 18 October 2013

usrah

 assalamualaikum reader... so now, kita throw back balik usrah yang nad join minggu lepas2 ...
     Bismillahirrahmanirrahim .. Subhanallah, alhamdulillah , allahuakbar ..

         
 usrah kali ni disampaikan oleh Ummi kami iaitu warden asrama .. tajuk minggu ni ialah C.O.U.P.L.E ..

    semua orang tahu apa maksud couple ni kan? ,.. so, kita start skrang.. tk moh buang mase..

          dalam islam, bolehkah kita bergaul dengan lelaki? - boleh, sebab islam ni bukannye sempit...
dalam islam, bolehke bercouple? -boleh, klau dah nak kawen ..
  couple ni bermula daripada mata, hti, tangan , kaki .... and lastly zina .. tak kesahlah zina mata,zina mulut, zina tangan atau ape2 jenis zina ..

    ok, nad huraikan .. kita ambik contoh yang mudah ... dalam FACEBOOK ..
oneday, korang terjumpe budak hensem dalam FB ..
MATA : tekun tengok muke budak hensem
HATI : mulalah hati tu cakap 'eh, hensemnye' tol tak?
TANGAN : pastu start lah nk stalk2 FB dia ...
                    kenal2 , pastu ajak keluar ..


KAKI  : mule berjumpe dengan kekasih hati..

and ... terjadinya zina ... allahuakbar .. minmtak dijauhkan ...

       usrah minggu ni indah sangat .. sebab ramai pelajar2 SMK TUN AMINAH join usrah nih... bukan hanya pelajar luar, pelajar asrama pon join.. tak kira umur, kami berkongsi pengalaman berhijrah, dan ilmu didada ...
      kadang2, usrah ni ada sebut pasal SYRIA,MESIR ... seram jugak kalau dengar ... bersyukur tak ? Malaysia ni aman? .. bersyukurkan? ,, alhamdulillah .. hanya ungkapan ini yang mampu ku ucap ketika aq bersyukur...   ok .. habes daaa... bye! ,.. assalamualaikum .. ^^


                                                  -THE END-

No comments:

Post a Comment