http://Dzanifah.blogspot.com

Friday, 18 October 2013

let's talk about my friends

assalamualaikum ! ..

    hari ni punyelah rajin, nak citer plak psal  kawan2 Nad... sape yg terpilih? haha.. kene bace arr ..


ha! firstly, ni kawan Nad yg bernama AYuni .. 

kiteorang taklah rapat sangat/.. tapi, bolehlah dikatakan kawan ... so, nme dia ; Nur Ayuni bt mohemd Amri .. senangkan nme dia? tk mcm nme nad .. pnjang bebenor... 
dia ade blog! .. http://ayunniiiamri.blogspot.com .. ade FB, Twitter and instagram ...

secondly,sape?
ni plak izza.. 

dia ni kawan yang rapat sesangat.. dia ni monitor kelas  Nad .. 
nmepenuh dia Siti Izzalina Annes bt Sabda .
kiteorang always citer2.. lepak bwah pokok.. hahah.. gile jap ..
dia ade FB, Twitter and Instagram .. 
CARI SENDIRI KALAU NAK!
hehehe..  

thirdly sape? .. ni yg terakhir... 

ni plak Aminah .. cumel kan? ..

nme penuh dia Aminah Hazimah bt Mohd Nor  .. kiteorg kenal dia mase dia baru pindah kat kelas .. mase tuh, lom rapat.. dia pon malu2 lah.. nad pon join lah malu2 tuh... hahah.. 
kiteorg mule rapat bile kiteorg brbual kat whatsapp.. dia slalu bagi gmbar dia, share ilmu agama, luah perasaan... kekadang gosip gak.. kekadang tau! bkn selalu ! .. 
dia ade FB, twitter, instagram, we chat ..
but, tk yah lh korang nk kenal dgn dia... dia geng anti couple tau! dgn nad... 
kiteprg selalu menggile kat whatsapp jer.. sbb kat sekolah, dia dok kelas lain .. so, kalau jmpe mase solat, berbual pon sesikit jeerr.. 

ok, antara ketiga tiga friendlist kat atas nih, nad paling sayang kat ukhti Aminah! ... hope ukhwah kami tk terputus dan akan terjalin hingga kami tua.. Aminah, kalau awak tengah bace nih, saya nk awk tahu, yg saya syg awk as my friend.. sbb awk mudah dibawa berbual, awk suka kongsi ilmu dalam dada awk.. awk baek .. awk selalu balas whatsapp walaupun mase tuh phone awk tengah nazak! ...
awk suke sticker monyet n otot(dlm whatsapp) .. saya suke peace n kucing(dlm whatsapp) ,..
awk tak kedekut.. awak tak sombong, saya doakan awak jadi muslimah yang terbaek ! ... amiin ...

assalamualaikum :') 

-THE END-


usrah

 assalamualaikum reader... so now, kita throw back balik usrah yang nad join minggu lepas2 ...
     Bismillahirrahmanirrahim .. Subhanallah, alhamdulillah , allahuakbar ..

         
 usrah kali ni disampaikan oleh Ummi kami iaitu warden asrama .. tajuk minggu ni ialah C.O.U.P.L.E ..

    semua orang tahu apa maksud couple ni kan? ,.. so, kita start skrang.. tk moh buang mase..

          dalam islam, bolehkah kita bergaul dengan lelaki? - boleh, sebab islam ni bukannye sempit...
dalam islam, bolehke bercouple? -boleh, klau dah nak kawen ..
  couple ni bermula daripada mata, hti, tangan , kaki .... and lastly zina .. tak kesahlah zina mata,zina mulut, zina tangan atau ape2 jenis zina ..

    ok, nad huraikan .. kita ambik contoh yang mudah ... dalam FACEBOOK ..
oneday, korang terjumpe budak hensem dalam FB ..
MATA : tekun tengok muke budak hensem
HATI : mulalah hati tu cakap 'eh, hensemnye' tol tak?
TANGAN : pastu start lah nk stalk2 FB dia ...
                    kenal2 , pastu ajak keluar ..


KAKI  : mule berjumpe dengan kekasih hati..

and ... terjadinya zina ... allahuakbar .. minmtak dijauhkan ...

       usrah minggu ni indah sangat .. sebab ramai pelajar2 SMK TUN AMINAH join usrah nih... bukan hanya pelajar luar, pelajar asrama pon join.. tak kira umur, kami berkongsi pengalaman berhijrah, dan ilmu didada ...
      kadang2, usrah ni ada sebut pasal SYRIA,MESIR ... seram jugak kalau dengar ... bersyukur tak ? Malaysia ni aman? .. bersyukurkan? ,, alhamdulillah .. hanya ungkapan ini yang mampu ku ucap ketika aq bersyukur...   ok .. habes daaa... bye! ,.. assalamualaikum .. ^^


                                                  -THE END-

Monday, 14 October 2013

happy holiday!



erm2.. agak bersarang dh blog nih... pnjam kain jap.. -lap3-... haa.. kan cantikk...
      bismillahirrahmanirrahim... so how your holiday raya thun ni?...fun? .. so ari ni nk throw back memori mase holiday tuh....
at Pantai Telok Gorek,mersing..

kebetulan, mase bulan puase tuh Pakngah ade plan nk gi sini,,... walaupun tk  semua family prg, but fun!.. 
bersyukur kehadrat ilahi kerana melancarkan perjalanan kami dari batu pahat>kluang>mersing ...
bersyukur jugak sbb keindahan yg kami alami, dapat mengiratkan lagi hubungan silaturrahim...
Makngah bawak ketupat untuk berPICNIC...*mntag2 musim raya* ...


ptg dh leh mndi pntai.. but not... laki jerk yg mndi pntai... nad just tgk kaum adam main bola tampar.. wanna see some photo? meh...
haha... hujung tuh bola, yg smua ni manusia.. kan3? ..tk mcm alien kay? ....

bila malam dh menjelma, dinner pon brlangsung... hehe.. lepas makan, ade sesi ambik gambar...nk tgk? ni kat dewan
tk ramai kan? .. sebahagian bkn family... but sebahagian besar family..

lepas sesi gambar, ade ceramah sikit tentang chalet nih..errr... ok! lari  dulu argh!... Nad nak dengar ceramah? kalau ceramah agama okay.. nad stay.. kalau ceramah ttg chalet or politik, tumpang lalu jer boleh...

esoknya, pepagi dh promise dgn nenek nak jogging...kalau dh promise, kne tunaikan lah kan? .. sempat posing tau!
hehe... ni dalam dorm.. malas nk tido dalam chalet... tatot.. klau dlm dorm, ade kwan.. 

so wktu balik, just post a picture

 
ni abg2 nad.. Dzoul Azeem n Dzul Shahrif...

yeah.. himpunan kereta2 family...

yes.. ini kantinnyaaa....

hahaha.. ok.. bye! assalamualaikum!... 


THE END